diumenge, 7 d’abril del 2013

Ruta 1: UAB - Estació Cerdanyola Universitat - Barcelona Metro Mundet

Per començar, la primera ruta del bloc és una de les diferents rutes que faig amb companys per Collserola per tornar de la feina (treballem a la UAB) fins a Barcelona. La ruta més habitual que fem és passant per Cerdanyola i agafant el camí que surt des de l'aqüeducte de Can Canaletes fins a la plaça Karl Marx de Barcelona passant per Can Catà, Sant Iscle de les Feixes, el Coll de la Ventosa i Can Masdeu. Com que aquest camí és molt típic i ja està prou documentat, prefereixo mostrar aquest camí (que també crec que és força transitat) què és una mica més llarg i amb una mica més de desnivell.



DESCARREGAR:

wikiloc gpx

DADES TÈCNIQUES:
• Sortida: Est. Cerdanyola Universitat (R7)
• Arribada: Barcelona Metro Mundet (L3)
• Distància: 13.5km
• Distància pujant: 3.7km (27.6%)
• Distància baixant: 3.6km (26.7%)
• Altura mínima: 77.7m
• Altura màxima: 354.8m
• Desnivell positiu: 486.2m
• Desnivell negatiu: 461.1m
• Temps aproximat: Entre 1h 15min i 1h 30min.

• Punts d’interès: Riera de Sant Cugat, Àrea de lleure Can Coll, Can Cerdà, Serra d'en Fotja, Portell de Valldaura.

• CARTOGRAFIA:
- Serra de Collserola. Escala: 1:20.000. Editorial Alpina.

ITINERARI:
1. Des de l'Estació Cerdanyola Universitat fins a la Riera de Sant Cugat (0km - 2km).
L'itinerari comença a l'estació de Cerdanyola Universitat on agafem la pista que segueix paral·lel a les vies a ma dreta sortint de l'estació. A ma esquerra del camí podem veure el Castell de Sant Marçal. Seguim la pista fins a arribar a una rotonda. A continuació, girem cap a l'esquerra seguint per la vorera de la carretera. A un 1km de la primera rotonda, arribarem a una altra rotonda per on passa la carretera entre Sant Cugat i Cerdanyola del V. Creuem la carretera i seguim pel mateix camí uns 300m més on abans d'arribar al pont es pot entreveure un camí que hem d'agafar que segueix paral·lel a la Riera de Sant Cugat.

2. Des de la Riera de Sant Cugat fins a Àrea de lleure Can Coll (2km - 5km).
Seguint aquest camí, creuarem una vegada la Riera de Sant Cugat i abans de tornar-la a creuar (a uns 400m del inici del camí) girarem a la dreta per un camí molt estret i amb bastant vegetació. Aquest camí es bifurca en dos i hem d'agafar el ramal de l'esquerra. A uns 200m de la bifurcació, s'arriba a una esplanada on hem de seguir un camí que s'entreveu entre el camp de cultiu per anar a parar a un camí més ample que arriba fins a Montflorit. A 400m trobarem una primera bifurcació amb un camí ample a la nostra dreta però seguirem el nostre camí direcció Montflorit. A uns 100m trobarem una altre bifurcació on aquesta vegada hem d'agafar el camí que segueix a la nostra dreta. A partir d'aquí comença una pujada fins arribar al voltant del Turó de Can Castelló, més o menys uns 600m de distància amb una pendent del 10%. A partir d'aquí el camí descendeix zigzaguejant fins a arribar a una esplanada amb un encreuament de diferents camins. Agafarem el primer camí de l'esquerra i en uns 800m arribarem a la carretera BV-1415 que creuarem per arribar a l'àrea de lleure Can Coll.

3. Des de l'Àrea de lleure Can Coll fins a Portell de Valldaura  (5km - 10km).
Voregem l’àrea de lleure fins a enllaçar amb el GR-173 i seguim el camí paral·lel a la carretera. Al cap d'uns 500m hi ha una bifurcació on deixem el GR-173 i seguim pel camí que va vorejant el Torrent de Can Cerdà fins arribar a la zona de Can Cerdà.
Més o menys al kilòmetre 6.8 del recorregut trobarem una bifurcació on hem d'agafar el camí que va cap a la Font dels Caçadors, Serra d'en Fotjà y Can Valldaura. Aquest camí creua el Torrent de l'Infern Gran i al cap d'uns 600m arribem a la zona de la Font dels Caçadors. A partir d'aquí, el camí comença a pujar amb més pendent (un 12% aproximat) i va girant d'orientació progressivament cap a direcció Nord fins arribar al cap d'uns 500m a un coll on hi ha un encreuament de camins. Seguirem amb el camí de la nostra dreta direcció Sud Sud-Oest resseguint la Serra d'en Fotja i amb una pujada més suau (d'un 7% aprox). Al cap d'uns 1,3km arribarem a un parell de cases on enllaçarem amb el GR-92 i seguirem per un sender estret que hi ha al costat dret de la primera casa que ens trobem i a uns 400m arribem al Portell de Valldaura.

4. Des del Portell de Valldaura fins al metro de Mundet a Barcelona  (10km - 13.5km).
Seguim per la pista forestal vorejant el Turó del Trac uns 900m fins a trobar un camí que baixa a l'esquerra direcció Llars Mundet i que enllaça amb el GR-6. A uns 100m, passada la torre elèctrica, ens desviem del GR-6 agafant un sender que hi ha a la dreta. Al cap d'uns 400m el camí comença a zigzaguejar fins arribar als primers edificis de la Universitat de Barcelona. Anirem vorejant la Universitat deixant els edificis a ma esquerra fins arribar al carrer de l'Harmonia. Seguim baixant per aquest carrer per la vorera esquerra fins al Pg. Vall d'Hebron on girarem a l'esquerra i a uns 200m arribarem a la boca del metro de l'estació Mundet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada